WIELERSHIRTMAKERS.NL
 

RPM HOUDT HET MOOI TIPS

TeamwearXperts adviseert jou graag vooraf en goed over hoe je RPM teamkleding te onderhouden. Dit is overigens in algemeenheid een advies voor delicate teamwear materialen. Een minigids die een paar eenvoudige regels illustreert, die je het best kunt volgen voor de verzorging van je RPM-sportkleding.

RPM onderhoudsadvies

We raden aan om je kledingstukken in koud water te wassen en ze op een goed geventileerde plaats te drogen. Eventuele sporen van modder of grove vuilafzettingen dienen vooraf te worden verwijderd. Het beste is om dit te doen direct na thuiskomst.

Om de stof, print en kleur te behouden is het een goede regel om het kledingstuk binnenstebuiten te drogen. Pas op dat je de kleding niet blootstelt aan direct zonlicht.

Bij verhoogde transpiratie is het belangrijk om kledingstukken direct na gebruik te wassen of in ieder geval uit te spoelen om de stof te beschermen tegen bederf door bacterieresten.

Wasinstructies

Voor het beste resultaat was je kledingstukken altijd apart en in de daarvoor bestemde waszak. Keer het kledingstuk voor het wassen binnenstebuiten (de naden moeten aan de buitenkant zitten).

Machinewas op zachte cyclus, niet meer dan 30°. We raden aan om een vloeibaar wasmiddel te gebruiken. BELANGRIJK: Vermijd het gebruik van bleekmiddelen en wasverzachters! Niet weken, schrobben of uitwringen. Niet machinaal centrifugeren of drogen op radiatoren of andere warmtebronnen! Hang het op een rek en laat het rustig drogen.

 

Pillende stof

Stofpilling wordt o.a. veroorzaakt door borduursteken op het fietszadel, die bij beencontact slijtage van de stof veroorzaken. Het is daarom af te raden om dit type zadel te gebruiken. Let op het klittenband dat wordt gebruikt in zadeltasbevestigingen, zodat het niet in contact komt met de fietsbroek.

Pas altijd op wanneer je met handschoenen met klittenband iets achter uit de zakken van je shirt haalt. Het klittenband kan haakjes in de stof van het shirt maken. Er zijn tegenwoordig veel handschoenen zonder het klittenband te koop. Wij maken ze ook customised bij je kleding!

Door bovenstaande adviezen te respecteren, zijn we van mening dat je zo lang mogelijk plezier kunt hebben van je RPM kleding en accessoires.

 

 
E-mailen
Bellen
Instagram